Mindfulness

Mindfulness training:

“Mindfulness Vught” is een samenwerking tussen Frenneke Hoffman (www.hoffmanpsychologen.nl) en Ellen Burgers.
Mindfulness betekent aandachtig en opmerkzaam zijn, gewaar zijn. Mindful leven betekent met aandacht leven, en met volledige aandacht in het Hier en Nu zijn. Met mindfulness leer je bewust omgaan met stress en spanning. Je komt meer aan het stuur te zitten van je eigen denkgeest en je emoties, ze gaan minder met je aan de haal. Je stapt uit de automatische piloot en wordt je bewuster van de patronen waarin je schiet.
Mindfulness brengt ook meer en intenser genieten, het leven kan makkelijker en rijker aanvoelen.


In een training van 8 bijeenkomsten kun je hierin leren. De Oosterse mindfulness wordt verbonden met de Westerse psychologie; de MBCT (mindfulness-based cognitive therapy). Deze MBCT training blijkt een van de meest effectieve instrumenten met betrekking tot stressreductie, zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en brengt positieve verandering teweeg in cognitief en neurobiologisch functioneren.
De bedoeling is dat je steeds meer mindful kunt zijn midden in je leven, en niet enkel op je meditatiekussen. Wel is het oefenen van aandacht (mediteren) onontbeerlijk, net zoals je bij voetbal of pianospel eindeloos oefent om vaardiger te worden. Met andere woorden; we gaan veel oefenen, oefenen, oefenen en vragen dat ook van jou.

Bij interesse kun je een mail sturen naar gz-psycholoog@online.nl of bellen naar 06-55342159.

Voor wie:

Een ieder, die het leven als stressvol ervaart en behoefte heeft aan rust in het hoofd en lijf. Een ieder die last heeft van spanningsklachten, sombere gevoelens of een gevoel van overbelasting. Iedereen die last heeft van piekeren en gripverlies ervaart op het snelle, volle leven dat geleid wordt.
Mensen die een terugval in stemmingsklachten willen voorkomen (recidive preventie).

Wanneer:

Op dinsdag 5 oktober gaat er weer een training van start! Deze zal gegeven worden op de volgende data: 5,12,19 oktober en 2,9,16,23,30 november. De trainer is Frenneke Hoffman en de locatie is de Yogazolder van gezondheidscentrum Pax et Bonum. Vanzelfsprekend volgen wij de maatregelen vanuit het RIVM en bekijken we voorafgaand aan de training wat er kan en wat er verstandig is. De aanmelding is geopend. Wil je op de hoogte blijven of heb je behoefte aan informatie over deze training wend je dan tot info@hoffmanpsychologen.nl en 06-15395410.

Kosten:

De training kost € 385,= inclusief trainingsmap en is vrijgesteld van btw. In uitzonderingsgevallen is betaling in termijnen mogelijk. Steeds meer werkgevers vergoeden deze training. Ook zijn er ziektekostenverzekeraars die de training vergoeden wanneer er sprake is van een diagnose depressie of burn-out. Check dit goed bij je zorgverzekeraar van tevoren. Wanneer je vragen hebt of twijfelt of de training op dit moment aansluit bij wat je nodig hebt, neem dan contact op met mij.

image001