Mindfulness

Mindfulness training:

“Mindfulness Vught” is een samenwerking tussen Frenneke Hoffman (www.hoffmanpsychologen.nl), Janine Mutsaerts (www.spiritualcare.nl) en Ellen Burgers.
Mindfulness betekent aandachtig en opmerkzaam zijn, gewaar zijn. Mindful leven betekent met aandacht leven, en met volledige aandacht in het Hier en Nu zijn. Met mindfulness leer je bewust omgaan met stress en spanning. Je komt meer aan het stuur te zitten van je eigen denkgeest en je emoties, ze gaan minder met je aan de haal. Je stapt uit de automatische piloot en wordt je bewuster van de patronen waarin je schiet.
Mindfulness brengt ook meer en intenser genieten, het leven kan makkelijker en rijker aanvoelen.


In een training van 8 bijeenkomsten kun je hierin leren. De Oosterse mindfulness wordt verbonden met de Westerse psychologie; de MBCT (mindfulness-based cognitive therapy). Deze MBCT training blijkt een van de meest effectieve instrumenten met betrekking tot stressreductie, zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en brengt positieve verandering teweeg in cognitief en neurobiologisch functioneren.
De bedoeling is dat je steeds meer mindful kunt zijn midden in je leven, en niet enkel op je meditatiekussen. Wel is het oefenen van aandacht (mediteren) onontbeerlijk, net zoals je bij voetbal of pianospel eindeloos oefent om vaardiger te worden. Met andere woorden; we gaan veel oefenen, oefenen, oefenen en vragen dat ook van jou.

Bij interesse kun je een mail sturen naar gz-psycholoog@online.nl of bellen naar 06-55342159.

Voor wie:

Een ieder, die het leven als stressvol ervaart en behoefte heeft aan rust in het hoofd en lijf. Een ieder die last heeft van spanningsklachten, sombere gevoelens of een gevoel van overbelasting. Iedereen die last heeft van piekeren en gripverlies ervaart op het snelle, volle leven dat geleid wordt.
Mensen die een terugval in stemmingsklachten willen voorkomen (recidive preventie).

Wanneer:

De training wordt minstens tweemaal per jaar gegeven, eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. De eerst volgende MBCT training is in het najaar 2018 en zal op dinsdag 2 oktober van start gaan. Deze wordt gegeven door Frenneke Hoffman en zal plaatsvinden op de dinsdagavond van 19.15 tot 21.30 uur, gedurende 8 weken achtereenvolgend, m.u.v. de herfstvakantie. De inschrijving is reeds geopend.
Voor informatie en aanmelding info@hoffmanpsychologen.nl of 06-15395410.

Kosten:

De training kost € 375,= inclusief trainingsmap en is vrijgesteld van btw. In uitzonderingsgevallen is betaling in termijnen mogelijk. Steeds meer werkgevers vergoeden deze training. Ook zijn er ziektekostenverzekeraars die de training vergoeden wanneer er sprake is van een diagnose depressie of burn-out. Check dit goed bij je zorgverzekeraar van tevoren. Wanneer je vragen hebt of twijfelt of de training op dit moment aansluit bij wat je nodig hebt, neem dan contact op met mij.

Vervolgtrainingen 2018 (verdiepingstraining):

Mindfulness-en compassie trainer Janine Mutsaerts begeleidt deze verdiepings trainingen.
spiritualcare.

Compassie training

Heb je een Mindfulness training gedaan en ben je toe aan een vervolg of een verdieping?
Compassie voor jezelf leert je vriendelijker en milder in het leven staan, zowel voor jezelf als t.a.v. gebeurtenissen die je overkomen.

“Stel je een mooie plek voor, een plek in de natuur, aan een meer, in een bos of iets wat voor jouw geborgenheid betekent. Een veilige plek…”. Zo maken we o.a.gebruik van visualisaties om meer zachtheid en compassie in ons leven te brengen. Vanuit een veilige plek is het gemakkelijker om de hardheid van het leven te beantwoorden: de gebeurtenissen die ons overkomen, mensen die op je pad komen of het juist verlaten, de hoge eisen, die je aan jezelf stelt.

8 vrijdagochtenden voor jezelf! november 2, 16, 23 30. december 14, 21. Januari 4 en 11.

Kosten: € 375,- geen BTW verplichting.

“Het beste wat mij de afgelopen jaren is overkomen” aldus een oud-deelnemer.

Info janinemutsaerts-tcf@online.nl of 06-53389646

image001