Mindfulness

Mindfulness training:

“Mindfulness Vught” is een samenwerking tussen Frenneke Hoffman (www.hoffmanpsychologen.nl), Janine Mutsaerts (www.spiritualcare.nl) en Ellen Burgers.
Mindfulness betekent aandachtig en opmerkzaam zijn, gewaar zijn. Mindful leven betekent met aandacht leven, en met volledige aandacht in het Hier en Nu zijn. Met mindfulness leer je bewust omgaan met stress en spanning. Je komt meer aan het stuur te zitten van je eigen denkgeest en je emoties, ze gaan minder met je aan de haal. Je stapt uit de automatische piloot en wordt je bewuster van de patronen waarin je schiet.
Mindfulness brengt ook meer en intenser genieten, het leven kan makkelijker en rijker aanvoelen.


In een training van 8 bijeenkomsten kun je hierin leren. De Oosterse mindfulness wordt verbonden met de Westerse psychologie; de MBCT (mindfulness-based cognitive therapy). Deze MBCT training blijkt een van de meest effectieve instrumenten met betrekking tot stressreductie, zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en brengt positieve verandering teweeg in cognitief en neurobiologisch functioneren.
De bedoeling is dat je steeds meer mindful kunt zijn midden in je leven, en niet enkel op je meditatiekussen. Wel is het oefenen van aandacht (mediteren) onontbeerlijk, net zoals je bij voetbal of pianospel eindeloos oefent om vaardiger te worden. Met andere woorden; we gaan veel oefenen, oefenen, oefenen en vragen dat ook van jou.

Bij interesse kun je een mail sturen naar gz-psycholoog@online.nl of bellen naar 06-55342159.

Voor wie:

Een ieder, die het leven als stressvol ervaart en behoefte heeft aan rust in het hoofd en lijf. Een ieder die last heeft van spanningsklachten, sombere gevoelens of een gevoel van overbelasting. Iedereen die last heeft van piekeren en gripverlies ervaart op het snelle, volle leven dat geleid wordt.
Mensen die een terugval in stemmingsklachten willen voorkomen (recidive preventie).

Wanneer:

De training wordt minstens tweemaal per jaar gegeven, eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. De eerst volgende MBCT training is in het najaar 2018 en zal op dinsdag 2 oktober van start gaan. Deze wordt gegeven door Frenneke Hoffman en zal plaatsvinden op de dinsdagavond van 19.15 tot 21.30 uur, gedurende 8 weken achtereenvolgend, m.u.v. de herfstvakantie. De inschrijving is reeds geopend.
Voor informatie en aanmelding info@hoffmanpsychologen.nl of 06-15395410.

Kosten:

De training kost € 375,= inclusief trainingsmap en is vrijgesteld van btw. In uitzonderingsgevallen is betaling in termijnen mogelijk. Steeds meer werkgevers vergoeden deze training. Ook zijn er ziektekostenverzekeraars die de training vergoeden wanneer er sprake is van een diagnose depressie of burn-out. Check dit goed bij je zorgverzekeraar van tevoren. Wanneer je vragen hebt of twijfelt of de training op dit moment aansluit bij wat je nodig hebt, neem dan contact op met mij.

Vervolgtrainingen 2018 (verdiepingstraining):

Mindfulness-en compassie trainer Janine Mutsaerts begeleidt deze verdiepings trainingen.
spiritualcare.

Compassie training

Antwoord geven op het leven zelf:
In september gaat weer een Compassietraining van start. Acht sessies, op donderdagavond of vrijdagmorgen. Compassie brengen in je leven is antwoord geven op het leven zelf.
Ons wordt gevraagd te reageren op alles, wat het leven ons brengt, leuk en niet leuk. Leren met zorg en vriendelijkheid voor onszelf, ons te verhouden tot wat we krijgen, is een
mooi en moeilijk proces. Toch kunnen we het leren, met geduld en aandacht. In 8 sessies, ongeveer eens per twee weken, krijg je meditatie- en andere technieken om een
liefdevolle houding te ontwikkelen voor onszelf en onze levensloop. Compassie oefen je op een andere manier dan de aandachtsoefeningen in de Mindfulness
basis training. Naast het opmerken en gewaarworden werken we met visualisaties, teksten en muziek. De zachtheid wordt als het ware ingeoefend.

Data: begin najaar 2018. Data worden nog nader bekend gemaakt.
Plaats: Vught.
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12.
Tijd: do avond 19.00- 21.15 uur, vr morgen 9.15- 11.30 uur.
Prijs: € 375,- geen BTW verplichting.
Aanmelden via janinemutsaerts-tcf@online.nl of 06-53389646, vóór begin zomervakantie..

Mindfulness vervolg met Positieve psychologie

Deze nieuwe training van 4 vrijdagochtenden biedt je de gelegenheid je Mindfulness kwaliteiten uit te bouwen met- en naar een bewuster en positiever zelfbeeld. Mindfull welbevinden. Naast opfrissing, en in een nieuw jasje gestoken, van je bekende Mindfulness oefeningen, wordt gewerkt met uitleg, verwerking en visualisatie technieken.

Data: 2018: 20/4, 4/5, 18/5 en 1/6.
Plaats: Vught.
Tijd: 9.15-11.30 uur.
Prijs: € 185-, geen BTW verplichting.
Aanmelden via janinemutsaerts-tcf@online.nl of 06-53389646 vóór 13/4/2018.

image001