Mindfulness

Mindfulness training:

“Mindfulness Vught” is een samenwerking tussen Frenneke Hoffman (www.hoffmanpsychologen.nl) en Ellen Burgers.
Mindfulness betekent aandachtig en opmerkzaam zijn, gewaar zijn. Mindful leven betekent met aandacht leven, en met volledige aandacht in het Hier en Nu zijn. Met mindfulness leer je bewust omgaan met stress en spanning. Je komt meer aan het stuur te zitten van je eigen denkgeest en je emoties, ze gaan minder met je aan de haal. Je stapt uit de automatische piloot en wordt je bewuster van de patronen waarin je schiet.
Mindfulness brengt ook meer en intenser genieten, het leven kan makkelijker en rijker aanvoelen.


In een training van 8 bijeenkomsten kun je hierin leren. De Oosterse mindfulness wordt verbonden met de Westerse psychologie; de MBCT (mindfulness-based cognitive therapy). Deze MBCT training blijkt een van de meest effectieve instrumenten met betrekking tot stressreductie, zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en brengt positieve verandering teweeg in cognitief en neurobiologisch functioneren.
De bedoeling is dat je steeds meer mindful kunt zijn midden in je leven, en niet enkel op je meditatiekussen. Wel is het oefenen van aandacht (mediteren) onontbeerlijk, net zoals je bij voetbal of pianospel eindeloos oefent om vaardiger te worden. Met andere woorden; we gaan veel oefenen, oefenen, oefenen en vragen dat ook van jou.

Bij interesse kun je een mail sturen naar gz-psycholoog@online.nl of bellen naar 06-55342159.

Voor wie:

Een ieder, die het leven als stressvol ervaart en behoefte heeft aan rust in het hoofd en lijf. Een ieder die last heeft van spanningsklachten, sombere gevoelens of een gevoel van overbelasting. Iedereen die last heeft van piekeren en gripverlies ervaart op het snelle, volle leven dat geleid wordt.
Mensen die een terugval in stemmingsklachten willen voorkomen (recidive preventie).

Wanneer:

Nadat de voorjaarstraining moest worden geannuleerd vanwege COVID-19 zijn de plannen voor de najaarstraining gemaakt !

Op een nieuwe locatie in Helvoirt kunnen we van start op een verantwoorde afstand en met voldoende luchtverversing. De training wordt dit najaar twee maal aangeboden, op een dinsdagavond en op een woensdagochtend. Beide groepen gaan door bij voldoende aanmeldingen.

De trainingen bij Mindfulness Vught worden altijd gegeven door ervaren gedragswetenschappers met ruime Mindfulness ervaring. De najaarstraining wordt gegeven door Ellen Burgers. De gehanteerde MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) training is evidence based, en aldus bewezen effectief in het voorkomen van terugval (en de aanpak van) depressie, angsten en piekeren.

Praktische informatie:

  • Acht dinsdagavonden:  6-13 oktober, 3-10-17-24 november, 1-8 december. (n.b. mochten de meeste deelnemers op 20 okt in de herfstvakantie wél kunnen, dan valt sessie 3 op die dag).
  • Inloop vanaf 19.00 u, training van 19.15 – 21.30 uur aan de Broekwal 64 te Helvoirt.
  • Of acht woensdagochtenden: 7-14 oktober (evt 21 oktober als de meeste deelnemers kunnen), 4-11-18-25 november, 2-9 december.
  • Inloop vanaf 9.00 u, training van 9.15 – 11.30 uur aan de Broekwal 64 te Helvoirt.
  • De kosten bedragen €385,= en dient te zijn voldaan voor de start van de training. Sommige werkgevers vergoeden deze training in het kader van opleiding/preventie/re-integratie, vraag dit vooral even na.
  • Voor informatie en aanmelding  gz-psycholoog@online.nl  en 06-55342159.
  • Het meenemen van een eigen (yoga) matje is deze keer verplicht.
  • Wanneer er nieuwe maatregelen vanuit het RIVM zouden komen waardoor de training op dit moment niet meer verantwoord zou zijn, volgen we die op. De training wordt dan weer aangeboden zodra de regels dit toelaten, en we gaan verder waar we zijn gebleven.

Ik zie uit naar inspirerende trainingsweken !

De volgende training start in het voorjaar in Vught en wordt gegeven door collega Frenneke Hoffman. Voor vragen over de voorjaarstraining van 2021 wend je je tot  info@hoffmanpsychologen.nl.


Kosten:

De training kost € 385,= inclusief trainingsmap en is vrijgesteld van btw. In uitzonderingsgevallen is betaling in termijnen mogelijk. Steeds meer werkgevers vergoeden deze training. Ook zijn er ziektekostenverzekeraars die de training vergoeden wanneer er sprake is van een diagnose depressie of burn-out. Check dit goed bij je zorgverzekeraar van tevoren. Wanneer je vragen hebt of twijfelt of de training op dit moment aansluit bij wat je nodig hebt, neem dan contact op met mij.

image001